Tuesday, March 27, 2007

Un simplu job… mai mult decat un job

Una dintre cele mai mari satisfactii profesionale (fie ca vorbim de domenii ca PR, advertising, marketing sau vanzari) este sa realizezi ca job-ul tau nu este de fapt un simplu job… recunoasterea faptului ca nu iti petreci 10-14 ore la birou degeaba, recunoasterea faptului ca nu tai frunza la caini, ci ii consiliezi pe altii ca un adevarat specialist in domeniul tau, recunoasterea venita de la marele nostru stapan --CLIENTUL-- ca are nevoie de tine si de sfatul tau… este de fapt, recompensa pe care ti-o ofera job-ul tau pentru faptul ca nu l-ai tratat ca pe un simplu job….

Este o senzatie unica si covarsitoare in acelasi timp, sa vezi multumirea din ochii clientului, fata de rezultatele pe care le-a obtinut alaturi de tine. Este absolut minunat sa vezi cum clientul se raporteaza la tine, sa vezi ca pentru el nu exista doar Agentia, ci exista mai ales Account Manager-ul, cel mereu prezent si atent la nevoile clientului. Am experimentat de curand o astfel de situatie cu un client financiar, alminteri destul de auster si grabit, pentru care tocmai am trimis un comunicat de presa. Este de-a dreptul uimitor sa vezi trecerea de la 'Mrs. Malanca', la 'Luminita' si in fine la 'Lumi' sau 'dear friend' sau 'honey'…. si sa vezi cum un simplu comunicat de presa de o jumatate de pagina, poate genera in doar 24 de ore, nu mai putin de 42 de stiri in toate publicatiile din Bucuresti…

Adevaratii profesionisti se hranesc si se mandresc cu astfel de realizari. Ele sunt de fapt cea mai buna dovada ca job-ul lor, nu este doar un job. Eu am decis sa nu fie doar un job, ci un mod de trai, o motivatie deosebita care te face sa vrei sa ajungi de la ora 6.00 a.m. la birou, cu toate ca n-ai dormit de vreo 4 nopti, cu toate ca stii ca nu vei pleca mai devreme de ora 22.00 p.m. ... job-ul este PASIUNE, o pasiune recompensata, impartasita, un 'quelque chose' care te va trata intotdeauna exact asa cum il tratezi si tu.

Luminita Malanca – Operations Manager, Synergy Communications

6 comments:

Haotik said...

Google mi-a furat banii... si o sa protestez peste tot impotriva lor...

O sa vedeti...

Nu am bani sa ii dau in judecata dar ii pot avertiza pe altii ca cei de la google sunt niste hotii.

Neagrigore said...

Mda, sper ca nu comentariul asta v-a facut sa nu va mai ocupati de blog. Eu am sa il pun totusi in news&blogs, in speranta ca va mai scrie cineva.

Admin said...

foarte frumos postul tau.

Lucrez acum la un ghid de cariera pentru studenti. Pot prelua postul in ghid?

Multumesc,

Dragos

survivor of life said...

Ce sfatuiti un boboc care ar vrea o cariera in PR? Va multumesc!

I B M said...

sa scrie mult

maria said...

interesant blogul, am citit cateva articole care chiar mi-au placut